Maailm

Pagulaste pikk jalgsirännak Ühendriikidesse tööd ja leiba otsima (45)

LISA KOMMENTAAR

honduurases21. oktoober 2018, 11:16
lõpetati raha jagamine helikopteritelt ning kehtestati maksud...põhjus lipet teha ja samas soros pani ka sõnad suhu,kõigile samad.Trump on paha,aga ta peab meid vastu võtma.Piltidel olevad inimsed pole küll vaesed,sest vaestel lihtsalt pole raha selliseks matkaks..
21. oktoober 2018, 11:37
Srose sõjavägi selline ongi. Siseriiklikult lisaks LGBT, feministid, fondide palgalised.
usa tulevik21. oktoober 2018, 08:23
kõige vähem sünnitab usa-s valge naine ,aga muud rassid ja latiinod see-eest ikka topelt+latiinode massiline tulek usa-sse (iga päev umbes 400-500 inimest) ,seega usa-d ootavad ees suured muutused.
mida20. oktoober 2018, 22:18
tuleb meelde rusikad kusivad tood ja leiba seapekist voist munast on koht tais vene aeg oli meilgi tood ja leiba
Tööd ja leiba?20. oktoober 2018, 13:07
Sarnaneb kuidagi väga nende kunagist revolutsionäärid hüüdlausetega. Ja see teeb valvaks. Sest nagu ma isa ja vanaisa juttudest tean ning ka ise mäletan, eelistasid idast tulnud proletaarsed kultuuri ja kirjaoskuse toojad tööle pigem looderdamist, peopanemist, kaklemist ning pihtapanemist, kui midagi ripakil oli (omaaegsed kotipoisid näiteks).
Ning leivale pigem ikka seda va vodkakest ning sakumme.
arvamus20. oktoober 2018, 12:15
Miks nad Saksamaale ei tule, Merkel ju ootab ja rahvaste segu muutuks veel huvitavamaks?
Moderaator korjas ära. 20. oktoober 2018, 12:50
Kahjuks ei saanud viidata Vahemere ning Atlandi ookeani laiuste suurele erinevustele. Ning et niinimtaud rahvusvaheliste päästeühingute abilaeva peaksid sl juhul lausa Lõuna-Ameerika rannavetes seilama..
arvamus21. oktoober 2018, 10:57
Nad saaks ju kallimaid pileteid müüa.
Veelkord valmidest20. oktoober 2018, 11:48
Moderaator ei lasknud läbi. Nüüd on siis ka kirjandusklassikete La Fontaine ning Krõlovi valmidki ära keeatud? Sestet nende sisueimole piisavalt tolerantne! Üritan uuesti, jupikaupa.
XVIII saj kuulus prantsuse valmikirjanik La Fontaine on kirjutanud valmi töökast Sip.pelgast ning muretust R0hutirtsust (enamik meie inimesi, kes sellest üldse on midagi kuulnud, teavad seda pigem vene valmimeistriks peetava Ivan Krõlovi järgi. Kes tegelikult küll võõrad ja märksa vanemad valmid vene keelde tõlkis ja omaenda nime all avaldas).
Teatavasti kogus usin Sipelgas endale talvetagavarad ja ehitas sooja kodu. Seevastu R0hutirts aga pidas pidu ning pillerkaari
üritame jätkata20. oktoober 2018, 11:53
Umbes samamoodi nagu lõunaameeriklasedki, kes peavad võrkkiiges lesides pool päeva siestat, õhtuti aga peavad pidu, tantsivad, tinnistavad kitarre ja laulavad romantilisi laule. Ja teevad muudkui lapsi juurde. Hispaania, seega suuresti mustlasgeenid. Pluss veel need Aafrikast toodudgeenid juurde).
Arendame valmide teemat edasi20. oktoober 2018, 12:02
Aga vaat siis tuli talv, külm ning nälg! Ja sl ajal kui Sip.pelgal oli katus pea kohal ja toiduvarud keldris, oli lõbusal R0hutirtsul vesi ahjus. Mis muud kui Sip.pelga ukse taha koputama. Ja nõudma, et lase mind sisse, vennas ja anna mulle süüa, jaga minuga oma toasooja ning toiduvarusid! Aga mida sa sel ajal kui mina töötasin ning kogusin, mina sina ise suvel tegid? Mina mängisin viiulit, pidasin pidu ja tundsin üürikesest elust täit rõõmu!
Mida tegi seepeale meie valmi Sip.pelgas? Ta sulges kindlamini ukse ning soovitas valmimeisri sõnadel just sedasi:
"Kui on suvel laul su töö,
eks siis talvel tant s u l ö ö!"
20. oktoober 2018, 17:57
miks sa rohutirtsu numbriga null kirjutad o-tähe asemel?
to/20. oktoober 2018, 20:04
Ilmselt pole sul kogemusi meie tublide moderaaroritega. Väga sageli nad kujutlevad, et ükskõik millised loomade, lindude või putukate nimetused on räige sõim ning solvang kellegi aadressil ning see on piisav põhjus kommentaari ära modereerimiseks. Ja nii nad siis seda oma automaatmodeaatorisse programmeerivad. Et kahtlane sõna. Mida teha, intellekt ja IQ i ole inimese enda teha. Ning see sunnib automaatmodede petmiseks teadlikult õigekirjavigu tegema. Sest tark inimene saab niigi sõnadest aru.
20. oktoober 2018, 17:58
20. oktoober 2018, 17:59
aab küll kirjutada,seega ei ole see
"töökast Sip.pelgast" üldse vajalik
to/20. oktoober 2018, 20:13
Ettevaatus on tarkuse ema. Mitte kunagi ei tea, illine sõna on antud päeval ning artikli puhul tabu või milline mitte. Ja kui siis pikk tükk aega sepitsetud kommentaar äkitselt kaob. Eks siis mõistata, milline sõna süüdi oli ning taasta kord juba kirjutatut.
Pealegi pole teada, kuidas moderaaor üldse reageerib. Kas algselt modereeritd kommentaar ilmub juba 5 minuti pärast, kas alles järgmisel päeval, kui seda keegi enam ei loe, Või ei ilmugi mitte kunagi.
Näiteks selle valmide loo algselt ära modereeritud variant ilmus juba tunni möödudes. (kirjutatud 11:44). Aga kui sa ise pikemat aega kommenteerid, küll siis ise la ära tabad ning ära õpid. Edu sulle.
Valmidest20. oktoober 2018, 11:44
XVIII saj kuulus prantsuse valmikirjanik La Fontaine on kirjutanud valmi töökast Sipelgast ning muretust R0hutirtsust (enamik meie inimesi, kes sellest üldse on midagi kuulnud, teavad seda pigem vene valmimeistriks peetava Ivan Krõlovi järgi. Kes tegelikult küll võõrad ja märksa vanemad valmid vene keelde tõlkis ja omaenda nime all avaldas).
Teatavasti kogus usin Sipelgas endale talvetagavarad ja ehitas sooja kodu. Seevastu R0hutirts aga pidas pidu ning pillerkaari (just nagu lõunaameeriklasedki, kes peavad võrkkiiges lesides pool päeva siestat, õhtuti aga peavad pidu, tantsivad, tinistavad kitarre ja laulavad romantilisi laule. Ja teevad muudkui lapsi juurde. Hispaania, seega suuresti mustlasgeenid mõju. Pluss veel need Aafrikast toodud geenid juurde).
No vaat kui tuli talv, kui külm ja toidupuudus kätte jõudis, siis läks meie külmetav ning näljas R0hutirts Sipelda ukse taha sisslaskmist nõudma. Et sinult on soe tuba ning toit, minul aga mitte! Nii et lase mind nüüd sisse ning jaga minuga! Aga mida sa suvel ise tegid, küsis Sipelgas. Viiulit saagisin ja pidutsesin, vastas R0hutirts. Ja mida tegi seepeale Sipelgas? Sulges ukse ńing soovitas sedasi:
Kui on suvel laul su töö.
eks siis talvel tantsulöö!
minister20. oktoober 2018, 10:55
ootame eestisse töökaid käsi ja helgeid päid,palk on hea võrreldes Venemaaga,saate kätte isegi 300 euri
21. oktoober 2018, 11:47
Hinnatõusud võavad kõigepealt selle valitsuse maha ja kui valijatel taipu pole siis on külma- ja näljamängud tulekul.
ikka teistele20. oktoober 2018, 09:57
kaela,kes on oma maa ehitanud üles oma jõuga,parasiidid tulevad oma hävitava massiga lagastama.
ätt.20. oktoober 2018, 10:39
Arenenud riigid on teiste röövimisega enda jõukuse hankinud ja nüüd tulevad nii Ühendriikidesse kui Euroopasse need röövitud jõukusest osa saama.Kes Ameerika riikide valitsused on pea kõik jänkide abiga paika pandud ja seal peaks täielik demokraatia olema
aga võta näpust rahvas pole rahul !
vanasõna20. oktoober 2018, 11:04
vana mees arga varsa aru!
Kas see kunagi "röövitud" rikkus juba otsa ei hakka saama? Ja kui nood tumedad varem nii töökad olid, et endile suuri rikkusi kogusid (mida sinu selgituse järgi valged ära röövisid), siis kuhu on nende töökus nüüd jäänud, miks nad möödunud enam kui 60-ne iseseisvusaasta järel endale taas uusi rikkusi pole kogunud? Isegi end toita ei suuda. Kuidas on need kunagiste väidetavate töökate ja rikaste järeltulijad äkki nii ära on mandunud? Või polegi neil seda rikkust ja töökust neil mitte kunagi ehk olnudki?
Näiteks USA-s pasundavad praegu orjatöö raskusest, julmast rõhumisest ning seetõttu valgete suurest, sajandite taha ulatuvast võlast mustade ees mitte need kunagise vabastatud orjade otsesed järeltulijad, vaid pigem ikka need XX saj lõpupoole USA-sse tulnud hilismigrandid ning nende järglased.
yll20. oktoober 2018, 09:46
100% soroslaste organiseeritud amokk. Varem või hiljem kaob kõik hea sinna musta kaosesse.
Neid ei tohi vastu võttu,sest Honduras pole neid inimesi teinud vaid nemad on teinud Hondurase.
20. oktoober 2018, 09:41
No mis teha kui suurriigil pole enam mune...
21. oktoober 2018, 11:51
Küll rohi leitakse. Praegu on kokkulepe Mehhikoga, et nad ei lase seda jõuku läbi. Nad kasutavad samuti naisi ja lapsi inimkilbina piiride ründamiseks, see teeb keerulisemaks jõulised lahendused.
see20. oktoober 2018, 08:15
Sõna "tööd otsima", on ilmselgelt liialdatud. Pealegi Inglismaa peaminister väljendas ennast selgelt, et madala haridustasemega inimesed pole enam oodatud
20. oktoober 2018, 08:04
jah. nii ta on. mass kokku ja meid ei peata miski. ei seadused, ei riigipiirid. te peate meid vastu võtma, me ei allu mingile korrale. me lihtsalt tuleme ja tahame olla.
aga milline riik tahab selliseid häbematuid, seadusele mittealluvaid kodanikke? mitte keegi.
Tohoh20. oktoober 2018, 07:59
Milleks siis riigid ja piirid üleüldse on, kui teadmata arv musti lihtsalt võtavad
kätte ja marsivad karjakaupa riiki sisse?!
Miljonär 20. oktoober 2018, 06:46
Miks nad raha ei teeni nagu mujal kombeks.5000.- päevas pole ju raske teha.
Mann20. oktoober 2018, 06:26
No Trump on ärimees ja ei taha harimatut "tööliste" karja küll oma riiki. Miks need inimesed omal maal tööd ei taha teha? Mõni hakkab nüüd kellama a la "eestlased Soomes". Eestlased on haritud, oskustega töölised ja neil on soomlastega sarnane kultuur, nii et see ei häiri soomlasi. Lisaks koristajatel töötab seal hulgaliselt ehitajaid, auto-ja bussijuhte. Ka arste!
!!!20. oktoober 2018, 11:07
Väike vahe on, sest eestlased lähevad Soome TÖÖTAMA (),ja loova Soomle seega lisaväärtust), need lõunamaised tõmmud ning mustad lähevad aga lulli lööma, head elu otsima, nõudma ning kohalike kulul parasiteerima.
nii tore20. oktoober 2018, 05:52
20. oktoober 2018, 08:05
jah, miski ei valmista mulle rohkem rõõmu, kui see, kui teistel halvasti läheb. sa, nii tore, oled ajukääbik.
? to 14;2620. oktoober 2018, 20:33
Näib et sulle imponeerivad ning kutsuvad aplausi esile need arvukad riigipöörded, sekkumised ja sõjad, mida Moskva on korraldanud Ja võin sulle kinnitada, et ajalugu jagava inimesena tean, et neid pole olnud sugugi vähe.
Kui need üles loetleksin, siis saaks päris pika.pika kommentaari.
jänkimehe arvamus20. oktoober 2018, 03:44
kas mina olen oma elatustaseme maast leidnud või? Ikka om töö ning mõuistusega saavutanud. Miks paganama pärast peaksin ma selle vaevaga saavutatu siis lihtsalt niisama, heast pest igasuguste paljasp##dega jagama hakkama, neile loovutma? Nimetage kas või üksainus mõistlik põhjus. Teil tuleb lihtsalt endil hakata, senjoorid! Ise omale kodu ning paradiis luua. Mitte võõrase sisse trügida.
iff20. oktoober 2018, 02:55
Kui "hangitakse" perre palju lapsi hoolimata et vireled vaesuses, siis tulevik saab olema karm. Antud juhul Trump räuskab valges majas ja kamandab töömehed kibekiiresti mehiko piiri müüri ehitama!
Ibrahim20. oktoober 2018, 11:22
Ma ei tea kuidas seal Ladina Ameerikas on. Aga Aasias ning Aafrikas õpetavad auväärt pikahabemelised mullad ning imaamid oma koguduse mehi, et tehke lapsi ning ärge muretsega! Rohkem õigeusklikke on Allahile meelepärane. Aga toidu pärast ärge te muretsege, sest kui Allah annab lapsele elu, küll ta siis annab ka toidu! Peaasi on ikka päevas ettenähtud 5 korda Meka poole kummardada ning agaralt ja südamest palvetada. Ja kes eriti tahab vaga olla, see ka selle mittekohustusliku kuuenda, öise vabatahtliku palvekorra. Ja ramadaanni, bairammi ning muid usupühi pühitsege. Käige palverännakul Mekas! Ja käige igal nädalal mõned korrad ka oma mošees, palvetage ning annetage! Siis võtab suur Allahh teid kindlasti kuulda!
Küll Allah annab teile lastele toidu. kuidas? Aga Allahi teed on äraarvamatud. Kas või näiteks nii kummalisel moel nagu seda on uskumatute gjauride käest tulev toidu-ning humanitaarabi! No näete nüüd! Aga kui nood n u r jatud gjaurid seda enam piisavalt ei saada, siis on see kindel märk. Et on aeg minna pühale džihaadile ja minna ise sinna Euroopasse toitu nõudma. Algul paluge, koputage nende südametunniistusle ja rääkige neile nende suurest võlast ning kohustustest. Seejärel nõudke. Ja kui ikka ei taheta piisavalt anda, siis võtke ise, kas või jõuga. Sest teiega on prohveti õnnistus!