Pavel GammerFoto: Priit Simson / Ekspress Meedia
Eesti uudised
5. november 2018, 07:10

Kaitsja taotleb Pavel Gammeri vahi alt vabastamist ringkonnakohtus (3)

Kaitsja taotleb kuritegeliku ühenduse juhtimises kahtlustatavana vahistatud ettevõtja Pavel Gammeri vahi alt vabastamist elektroonilise valve kohaldamisega Tallinna ringkonnakohtus.

Oktoobris jättis Harju maakohus oma määrusega Pavel Gammeri vahi alla. Tänaseks on Gammeri kaitsja Raivo Laus esitanud määruskaebuse Tallinna ringkonnakohtule, kes seda nüüd arutama hakkab. Ettevõtjatele Hubert Hirvele (59) ja Pavel Gammerile (54) on esitatud kuriteokahtlustused paragrahvides, mis käsitlevad kuritegeliku ühenduse juhtimist, väljapressimist, piiratud tsiviilkäibes keelatud tulirelvade, tulirelva oluliste osade ja suures koguses laskemoona ning tsiviilkäibes keelatud tulirelva ja helisummuti ebaseaduslikku käitlemist, erasektori altkäemaksu, maksukuritegusid ja eraviisilist jälitustegevust.

ERR-i andmetel kahtlustatakse Hirve ja Gammerit kunagise politseiniku ja turvaärimehe Veiko Kulla ning aserite kogukonna liidri, eelmisel kümnendil keskkriminaalpolitsei huviorbiidis olnud Veljaddin Kerimhanovi ning veel ühe kriminaalsetes ringkondades tuntud mehe jälgimise korraldamises.