Fenerbahce kangelane Jan Vesely.Foto: Fenerbahce/Facebook
Korvpall
18. detsember 2018, 21:38

VIDEO | Ameerika mägedel kihutanud Euroliiga gigandid pakkusid korraliku põnevusetenduse

Korvpalli Euroliigas alistas Istanbuli Fenerbahce koduväljakul kahe suure duellis Moskva CSKA 79:75. 

Suurte tõusude ja mõõnadega kohtumist alustas selgelt paremini CSKA, kes haaras 6:0 ja 10:4 edu. Avaveerand võideti 26:18 ning poolajapausiks kasvatati edu 12punktiliseks. 

"Peame kõike muutma," ütles Fenerbahce peatreener Željko Obradovic lühikeses poolajaintervjuus. 

Ja võõrustajad tulidki riietusruumidest välja ümbersündinuna! Veidi vähem kui viie minutiga alustati teist poolaega 16:0 spurdiga ning CSKA leidis end ühtäkki neljapunktilisest kaotusseisust. Oleks võinud lisagi tulla, kuid Fenerbahce kinkis külalistele lihtsa korvi.

Vähehaaval sai ka Venemaa klubi oma asjad taas käima ning veerandaja lõpuks juhiti ikkagi kahe silmaga. Initsiatiivi hoiti ka otsustava neljandiku esimesel poolel, kuid mäng polnud veel sugugi tehtud!

Fenerbahce mängis seitsmepunktilise kaotusseisu mõne minutiga tagasi ning viimasel minutil pääseti 77:75 juhtima. Seda edu enam käest ei antudki, otsustavaks said Kostas Sloukase vabavisked 10 sekundit enne lõpuvilet.

Võitjate poolelt tegi hiilgava partii Jan Vesely, kes lisaks 19 punktile hankis 10 lauapalli. CSKA resultatiivseimaks kerkis Will Clyburn 17 silmaga.  

Ülipõnevas matšis pakuti ka palju ilusaid sooritusi:

Päeva esimeses kohtumises alistas Anadolu Efes 106:68 Podgorica Buducnosti. Õhtul peetakse veel kaks mängu, kell 21.45 võõrustab Barcelona Piraeusi Olympiacost, kell 22.30 on oodata Siim-Sander Vene debüüti Gran Canaria eest!

Standings provided by Sofascore LiveScore