Pandivere pansionFoto: Aldo Luud
Eesti uudised
12. jaanuar 2019, 07:03

Pandivere pansioni juhid jäid vanuri surmajuhtumis süüdi (36)

Tartu ringkonnakohus ei tühistanud Viru maakohtu otsust, millega mõisteti Pandivere pansioni juhtidele lamatiste tagajärjel veremürgitusse surnud naise hooletusse jätmise eest tingimisi vangistus.

Eelmisel kevadel mõistis Viru maakohus Pandivere pansioni Vao maja juhatajana töötanud Sirje Pediuse, pansion juhatuse liikme Margus Peldese ja OÜ Pandivere Pansion süüdi oma tegevusetusega inimese ohtu seadmises. Osaühingut Pandivere Pansion süüdistati selles, et tema tegutsedes läbi oma juhatuse liikme Margus Peldese ja Pandivere Pansion OÜ Vao maja juhtivtöötaja Sirje Pediuse, asetas tegevusetuks jäädes kannatanu eluohtlikku olukorda ja jättis ta sinna.

Kohus mõistis Pediusele karistuseks kaheaastase tingimisi vangistuse, Peldesele aga aasta ja kaheksa kuu pikkuse tingimisi vangistuse. OÜ Pandivere Pansionile määrati 30 000 euro suurune rahaline karistus.

Viru maakohus kuulutas istungi kinniseks. Seetõttu pole võimalik süüdistust ja isikute tegevust täpsemalt kirjeldada. Pedius ja Peldes esitasid maakohtu otsusele apellatsiooni. Eelmise aasta lõpus otsustas Tartu ringkonnakohus, et ei muuda Viru maakohtu otsust ega rahulda apellatsioone.