Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
21. mai 2019, 06:26

Riigikohus arutab pansionis hooletusse jäetud vanuri surma (6)

Riigikohus võttis arutusele Pandivere pansioni juhi kassatsioonkaebuse Tartu ringkonnakohtu otsusele, milles ta jäi süüdi lamatiste tagajärjel veremürgitusse surnud naise hooletusse jätmises ja sai karistuseks tingimisi vangistuse.

Eelmisel kevadel mõistis Viru maakohus Pandivere pansioni Vao maja juhatajana töötanud Sirje Pediuse, pansioni juhatuse liikme Margus Peldese ja Pandivere Pansion OÜ süüdi oma tegevusetusega inimese ohtu asetamises. Tartu ringkonnakohus ei tühistanud Viru maakohtu otsust. Kohus mõistis Sirje Pediusele karistuseks kaheaastase tingimisi vangistuse, Margus Peldesele aga aasta ja kaheksa kuu pikkuse tingimisi vangistuse. Pandivere Pansion OÜ-le määrati 30 000 euro suurune rahaline karistus.

Nüüdseks on Pandivere Pansion OÜ ja Margus Peldese kaitsjad vaidlustanud Tartu ringkonnakohtu otsuse riigikohtus. Kassatsioonis leitakse muu hulgas, et pansioni juhatuse liikme karistusõiguslik vastutus ei saa olla niivõrd ebamõistlikult lai, eriti kui pansionis töötab iga päev personal, kelle ülesanneteks on igapäevaste sisuliste küsimustega tegelemine. „Kassatsioon võeti menetlusse,“ ütlesid kaitsjad, vandeadvokaadid Ants Nõmper ja Sandra-Kristin Kärner Õhtulehele.