Hakeem al-Araibi lasti viimaks vabadusse. Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
11. veebruar 2019, 14:35

ÕUDUSE LÕPP! Kolm kuud vangis olnud jalgpallur pääses viimaks vabadusse

Ühe korra Bahreini jalgpallikoondis esindanud Hakeem al-Araibi saab taas rahulikult hingata. Viimases kolm kuud Tai vanglas veetnud mees lastakse viimaks vabadusse, sest tema sünniriik loobus mehe väljaandmisnõudest. 

Al-Araibi peeti Tai lennujaamas kinni 2018. aasta novembris, kuna ta oli Bahreini ametivõimude poolt kuulutatud rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

Kodumaal tagakiusatud mees otsustas 2013. aastal Bahreinist põgeneda Austraaliasse, kus ka poliitilist varjupaika palus. 2017. aastal see taotlus ka rahuldati ehk vastavalt seadustele ei oleks Bahreini Kuningriigi nõue tema suunas niikuinii kehtida.

4. veebruaril käis al-Araibi kohtupingis, kus palus pisarsilmi, et Tai võimud teda tagasi kodumaale ei saadaks, kuna seal ootaks teda ees lõputu piinamine. Sellest hoolimata otsutas kohtunik nädal tagasi jalgpalluri vangistust 60 päeva võrra pikendada. 

Esmapäeval tuli kohtusaagas aga ootamatu pööre, mil Tai Kuningriigi justiitsministeerium palus al-Araibi süüasja lõpetada ning noormehe vabadusse lasta. 

"Täna hommikul andis välisministeerium meile teada, et Bahrein ei ole enam oma väljaandmisteatisest huvitatud," vahendab BBC justiitsministeeriumi esindaja Chatchom Akapini sõnu. 

Esialgse informatsiooni kohaselt peaks al-Araibi Austraaliasse naasema juba esmaspäeva õhtul. 

Pikemalt saab al-Araibi saaga kohta lugeda SIIT.