Seefeldi MMi suusavahetusega sõidu esikolmik: Sjur Röthe (vasakult), Martin Johnsrud Sundby ja Alexandr BolšunovFoto: Reuters/Scanpix
Talisport
23. veebruar 2019, 18:10

SEEFELDI MM | Bolšunov siunab norralasi: nad polnud aumehed. Sundby ja Röthe endal süüd ei näe (23)

Meeste 15 + 15 km suusavahetusega sõidus läksid medalid Norra ning Venemaale. Esikoha napsas Sjur Röthe, kes edestas 0,1 sekundiga venelast Aleksandr Bolšunovi. Kolmandaks tuli järgmine norralane, Martin Johnsrud Sundby. 

Küll ei andnud Bolšunovile pärast sõitu rahu norralaste käitumine. "Ma olen neis pettunud," viitas venelane temaga koos poodiumile tõusnud Röthele ning Sundbyle. "Olen pettunud, kuna nad ei tulnud võistluse käigus ega lõpu eel kordagi vedama. Pakkusin neile seda võimalust korduvalt, kuid nad jäid lihtsalt mu selja taga seisma.

Pidin seda gruppi vedama neli või viis ringi. Nemad vajutasid gaasi põhja ning hakkasid tööle alles vahetult enne finišit. See polnud viisakas ning olen väga pettunud," vahendab NRK venelase sõnu. 

Norra ajakirjanikud pärisid seepeale, kas Norra ning Venemaa koondiste vahel toimub Bolšunovi arvates ka mingi suurem hõõrdumine. Sprindivõistlusel ei mahtunud rajale ära Sergei Ustjugov ning hilisem maailmameister Johannes Hösflot Kläbo ning vahetult pärast võistlust väljendati teineteise suhtes enda pahameelt nii verbaalselt kui ka füüsiliselt. 

Bolšunov ei tihanud teemat aga pikemalt kommenteerida, sõnades samal ajal noogutades, et on lihtsalt norralastes pettunud. 

Norra koondise peatreener Eirik Myhr Nossum hõbedamehe kriitikaga täielikult nõustuda ei taha. "Me soovisime kuldmedalit. Seega tegime kõik selleks jaoks...," sõnas ta salakavalalt.

Hiljem lisas juhendaja siiski, et tegemist oli taktikalise lükkega – lasta teistel tööd teha ning vedada ning ise kavalalt passida. 

"Mõistagi polnud see päris nii lihtne, sest me ei soovinud ka tagumisi mehi tagasi mängu kutsuda. Aga poole distantsi peal ütlesin ma meestele, et "hakkame mängima". Seejärel oli kõik juba nende endi kätes."

Mida arvasid aga medalimehed Bolšunovi kriitikast?

Röthe: "Ma tundsin lihtsalt, et mul on temast parem lõpp ning ma ei mõelnudki teistele variantidele."

Sundby: "Ma olin klassikaosas küll eesotsas ning tegin tööd. Inimestel on lihtsalt erinevad strateegiad. Tema proovis seda sõitu võita ühtmoodi, meie teistmoodi."