Henri Drell (palliga).Foto: Martin Ahven
Korvpall
23. aprill 2019, 11:40

NBA klubide vaateväljas tiirlev Henri Drell: suurt ma ei ütle, aga huvi tuntakse (3)

Eelmisel nädalal end maailma tugevaima korvpalliliiga NBA draft'i ehk noormängijate valikusse üles andnud Henri Drell ei ava sellest rääkides palju kaarte, kuid saladuseloor on mõistetav.

Õhtulehe andmetel tunneb Drelli vastu elavat huvi üks tänavu play-off'i jõudnud meeskond, kes tahaks teda teises ringis valida. Samas kardab klubi, et eestlane läheb kaubaks varem.

Seda muidugi juhul, kui Drell ei võta enda nime draft'ist maha. Seda saab ta teha kuni kümme päeva enne noormängijate valikut, draft toimub Eesti aja järgi 21. juuni esimestel tundidel.

Õhtuleht palus tolle võistkonna ühelt taustajõult kommentaari klubi huvist Drelli vastu. Seda teha ei tahetud, kuna draft on nagu malemäng tiimide vahel – kes keda valib –, mistõttu ei taha nemadki oma kaarte avada.

Tänavu hinnatakse, et Drell võiks kaubaks minna just teises ringis, ehkki peatselt läheb 204 cm pikkune ääremängija USAsse end meeskondadele näitama. Seal on tal võimalik oma aktsiaid tõsta, mõistagi võib juhtuda ka vastupidist.

Eile avaldatud järgmise aasta draft'i värskeimas ennustuses asetavad ESPNi eksperdid Jonathan Givony ja Mike Schmitz Drelli juba avaringi lõppu. Esimese 30 palluri seas valituks osutumine tähendaks eestlasele garanteeritud kaheaastast lepingut, teine ring kindlat kontrahti ei tooks.

Seega on selgemast selgem, et nooruk on unistuste liiga võistkondade vaateväljas ning tema talenti hinnatakse kõrgelt. Drell ütleb Õhtulehele, et tänavu pole ükski klubi lubanud teda draft'is valida. "Suurt ma ei ütle, aga huvi tuntakse," kostab ta. 

Saksamaa tippklubi Bambergi hingekirja kuuluv pallur lisab, et praegu pole tal ka sajaprotsendilist kindlust, et ta sel aastal draft'i läheb. "Peab ära kuulama kõik pakkumised ja huvid, mis minu vastu on. Pärast seda tuleb otsustada."

Drelli draft'i väljavaadetele tulid kindlasti kasuks veebruarikuised MM-valikmängud. Debüütkohtumises Serbia vastu tõi ta peaaegu üheksa minutiga neli punkti, kolm päeva hiljem kostitas maarjamaalane Gruusiat hea visketabavuse juures 14 silmaga. Eesti võitis mõlemad mängud. "Ma ei tea, kui palju see mu aktsiaid tõstis, aga pärast seda koondiseakent sain aru, et draft'i minek on hea otsus," ütleb ta.

Muide, ühegi NBA klubi asjapulgaga Drellil sel hooajal isiklikku kokkupuudet polnud. Nimelt on talendiotsijatel ja teistel võistkondade liikmetel keelatud mängijatega suhelda enne oma nime draft'is üles andmist.

Lisaks Drellile andis end draft'iks üles ka 19aastane Sander Raieste. Pikemaid lugusid eestlastest ja noormängijate valikust loe SIIT, SIIT ja SIIT.