Paul Aron. Pilt pärineb möödunud nädalavahetusest, mil ta debüteeris Saksamaa F4 meistrivõistlustel.Foto: Twitter / @ppm_sports
Auto-Moto uudised
5. mai 2019, 13:42

15aastane Eesti vormelipiloot tegi uutes sarjades ilusa debüüdi

Vormelisõitja Paul Aron (15; Prema Powerteam) tegi eile Itaalia F4-sarjas ilusa debüüdi, kui ronis Vallelunga etapi esimeses sõidus 11. stardikohalt viiendaks.

Sarja uustulnukate seas oli eestlane teine. Seega teenis ta üldisesse punktitabelisse 10 ja uusikute omasse 18 punkti.

Täna hommikul toimunud teine sõit läks Aronil, kes veel mullu kihutas kardiga, kehvemini. Prema Twitteri teatel hoidis Aron kaheksandat ehk oma stardikohta, kui põrkas ühe konkurendiga kokku ja käis rajalt väljas. Eestlane sai lõpuni sõita, kuid tulemuseks 13. koht.

Kolmandas sõidus pidi Aron viis ringi enne lõppu katkestama. Ta startis seitsmendalt kohalt.

Esimese sõidu tulemused (kliki pildil):

Teise sõidu tulemused:

.Sari koosneb seitsmest kolme võidusõiduga etapist. Võitja selgub hiljemalt oktoobri teises pooles.

Paul Aroni vanem vend Ralf tuli sama tiimi värvides 2015. aastal Itaalia F4 meistriks.

"Ta on võrreldes teiste sõitjatega väga noor," sõnas Ralf kuu aega tagasi Õhtulehele oma väikevenna kohta. "Tal ei tule lihtne aasta, aga võidusurvet pole. Kui ta iga etapiga areneb ja võitleb eesotsas, siis on ülimalt hea aasta."

Nädal tagasi tegi Paul Aron oma esimese etteaste Saksamaa F4 meistrivõistlustel, mida ta võistkonna hooajaeelse teate kohaselt tervenisti kaasa ei tee.

Seal saavutas ta kuuenda, neljanda ja seitsmenda koha (uustulnukate arvestuses vastavalt teine, esimene ja kolmas). Stardipositsiooniga võrreldes andis ta avasõidus kolm ja kolmandas sõidus kaks kohta ära. Teises sõidus aga kerkis kahe positsiooni võrra.

Saksa F4-sarja punkitabelis on tal avaetapi järel 26 punkti, mis annab kuuenda koha. Juhib tšehh Roman Stanek 47 punktiga.

Toosama Stanek domineerib ka uustulnukate punktitabelit, kus tal on 65 punkti. Talle järgneb Aron 58 punktiga. Uusi tulijaid oli avaetapil vaid neli. Saksa F4 jätkub 8.-9. juunil Austrias Red Bull Ringil.