Lamar Odom.Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
19. mai 2019, 09:14

SKANDAAL! USA korvpallitäht kasutas dopinguküttide petmiseks kunstpeenist (4)

2004. aastal USA korvpallikoondisega Ateena olümpial kolmanda koha saanud Lamar Odom (39) tunnistab oma elulooraamatus, et pettis samal suvel dopingukütte kunstpeenisega.

"Oli tohutu au USA koondisesse pääseda. Aga siis sain kõne, et dopingukütt tuleb paari päeva jooksul mu majast läbi, et uriiniproov võtta. Polnud mingit võimalust, et ma vahele ei jääks. Olin sel suvel iga päev kanepit suitsetanud. Mul tekkis paanika," vahendas portaal People.com Odomi raamatut.

Odom tahtis aga iga hinna eest koondises mängida ja seega tuli mõelda, kuidas unistus teoks teha.

"Otsisime Google'ist kunstpeeniste ja teiste võimaluste kohta, kuidas dopingukütte petta. Lõpuks tellisime suure, kummist, musta peenise, mis saabus järgmisel päeval," kirjutas Odom.

Enne uriiniproovi "andmist" lasi Odom oma treeneril, kes polnud narkootikume tarvitanud, fallose sees olnud anumasse urineerida. Seejärel kinnitas Odom kaadervärgi enda külge ja läks koos dopingukütiga vetsu.

"Tegin püksiluku lahti ja libistasin kunstpeenise otsa hoolikalt välja. Uriinianum asus munandites ja pidin neid pigistama, et treeneri uriin välja tuleks. Andsin proovi dopingukütile ja ta mõõtis selle temperatuuri. Uriin oli piisavalt soe ja ta jäi uskuma, et see oli minu oma. Olin kogu aeg paranoiline, et see ei ei lähe läbi, aga läks," meenutas ta.

Ateena olümpia läks nii Odomil kui ka kogu USA koondisel nihu ja lõpuks tuli leppida kolmanda kohaga. Kahel korral NBA meistriks tulnud Odom esindas kodumaad ka 2010. aasta MMil ja siis võitis ta kuldmedali.

Hiljem sai Odomi karjäärile saatuslikuks seksi- ja uimastisõltuvus.