Kirt on rahul, meie ka.Foto: Kuvatõmmis
Kergejõustik
22. juuni 2019, 19:45

Magnus Kirt võimsast Eesti rekordist: oli täitsa hea võistlus, mõistus kontrollis viset (1)

Magnus Kirt püstitas kolme päeva jooksul juba teist korda uue Eesti rekordi, kuid odaviskaja jääb kahe jalaga maa peale ja sõnas, et 90.61 meetrine võidukatse oli tehniliselt hea.

"Oli täitsa hea võistlus," ütles Kirt ilma suurema emotsioonita. Kui üleeile Ostravas tuli tema sõnul rekordvise sportliku viha pealt, siis tehnika oli täna parem. "Tehniliselt hea katse oli seekord. Eks Tšehhis emotsioonid natuke kontrollisid viset, aga nüüd ikkagi mõistus kontrollis. Tšehhis oli puhtalt panemine, nüüd ise tunnetasin, mida teen."

Järgmised katsed enam nii hästi ei õnnestunud. "See on nagu miinuspool," lausus Eesti odamees, kes oli rahul, et erinevalt neljapäevasest võistlusest õnnestus täna ka esimene vise. "Kui vähemalt Tšehhis läks esimene katse ka tehniliselt kehvasti, siis nüüd oli tunda, et oleks olnud esimene katse ka päris hea, aga seal oli kiire rada ja hoojooksul liikusin nii palju edasi, et kukkusin üle joone ja tõmbasin ennast suht kokku," rääkis Kirt katsest, mille eest tulemust kirja ei saanud.

"See oli tegelikult 84-85 peale ja siis ma tundsin, et täna ei ole üldse kehv päev. Kolmas oli selline 82. Eks treenerid ka alati rõhutavad, et kui teed väga hea katse, siis järgmise katse peaks natuke grammi võrra mõtlema, et teed kergemalt, aga mul on alati kuidagi ära lagunenud see," ütles maailma hooaja edetabelijuht, kes viimasest katsest väsimuse tõttu loobus.

"Peale kolmandat katset andis tunda, et üle päeva võistlen. Siis hakkas lihtsalt väike väsimus sisse tulema. Kui selline tulemus ees ja tunned, et oled juba natuke toonusest väljas, siis ei ole mõtet lollusi teha," lausus 29aastane sportlane.

Maailmameistrivõistlusteni on veel pikk tee minna

Pingeid ei tekita tema jaoks niivõrd ajakirjandus ja fännid, kui tema ise. "Ma arvan, et ma ise tekitan endale kõige suuremaid pingeid enne võistlust. Eks see on tavaline, et enne on närv ja pinge sees. See käib asja juurde. Kui seda poleks, siis ei oleks ka selliseid kaari."

Konkreetsest eesmärgist Kirt rääkida ei tahtnud. "Ma ei ole kunagi meetritest rääkinud ja ei hakka edaspidi ka rääkima. See on nii tehniline ala, et siin tuleb mõelda tehnikale ja olla kahe jalaga maa peal. Nüüd on vaja keskenduda järgmistele võistlustele ja trennidele ja väga vara on teha mingeid järeldusi. Nagu sa ütlesid, siis oktoobris on MM. Sinnani on väga pikk aeg ja tuleb teha väga palju õigeid otsuseid, et seal tippvormis olla."