Megan Rapinoe skooris ja teenis välja ka tiimikaaslase Kelley O' Hara musi.Foto: ZUMA Wire/Scanpix
Jalgpall
29. juuni 2019, 21:26

Trumpiga raksu läinud Rapinoe kaks väravat viisid USA poolfinaali: ilma homodeta tiitleid ei võideta! (33)

USA naiskonna staarmängija Megan Rapinoe lõi veerandfinaalis Prantsusmaa vastu kaks väravat, vedades oma võistkonna poolfinaali, kus ootab ees Inglismaa. Rapinoe oli enesekindlust täis.

"Edasi, geid!" ütles naine, kes juba pikalt tunnistanud, et on lesbi. "Tiitleid ei saa võita, kui võiskonnas homoseksuaale pole. Seda ei ole mitte kunagi varem tehtud. Mitte kunagi!"

"Mind motiveerivad inimesed, kellele ma meeldin ja kes samade asjade eest võitlevad. Saan sellest rohkem energiat kui proovida end kellelegi tõestada. Olen gei ja kaunis naine Pride'i kuu ajal maailmameistrivõistlustel. See on tore," lausus Rapinoe, kes USA presidendi Donald Trumpiga suhted vist lõplikult ära on rikkunud.

Poolfinaalis ootab ees Inglismaa, kes on Rapinoe sõnul keeruline vastane. "Läheme vastamisi Inglismaa väga heade mängijatega. Nad on mängu suured tüdrukud," lausus 33aastane ameeriklanna. "Nad päsesid veerandfinaalist kergelt edasi (2:0 võit Norra vastu - toim) ja neil oli ka lisapäev, seega on värskemate jalgadega."

Rapinoe tegi ka ajalugu, kui skooris esimese mängijana kahes järjestikuses naiste MMi playoff-mängus kaks väravat. Nii Hispaania kui ka Prantsusmaa vastu saadud 2:1 võitudes oli just Rapinoe kõikide USA väravate autor.

Kohtumise väravad: