Levadia meeste kaotusevalu oli tohutu.Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
18. juuli 2019, 22:27

Valusalt auti löödud Levadia peatreener Rogic: kaotus pole tragöödia

Dramaatilisel kombel jalgpalli Euroopa liigas konkurentsist langenud Tallinna FCI Levadia peatreener Aleksandar Rogic sõnas pärast mängu, et on oma pallurite näidatud esitusega väga rahul. Loe mängu reportaaži SIIT.

"Enne mängu oli meil üks kokkulepe - näitame õiget iseloomu, sest tulemusi ei saa alati kontrollida. Väljakul on veel inimesi," alustas serblane. "Küll saad kontrollida oma enesekindlust ja usku mängitavasse jalgpalli. Saad üritada mängida meie moodi isegi, kui oled heade vastaste poolt surve all."

Rogici hinnangul on õige suhtumine tohutult tähtis standardolukordades. Islandi klubi Stjarnan lõi Levadia auti löönud värava just nurgalöögist tekkinud saginas. "Mu mängijad teadsid, et standardid saavad olema väga tähtsad."

Pallurite ettevalmistamiseks näitas Rogic neile enne kohtumist Stjarnani vastu mitut sel nädalal euromängudes olnud momenti, kus üks või teine klubi lõi standardolukorrast värava või teenis näiteks penalti.

Valusast kaotusest hoolimata ütles Rogic, et tema arvates mängis Levadia imeliselt. Sealjuures ei aidanud neid vigastustekurat, kuna poolkaitsjad Mark Oliver Roosnupp, Juri Tkatšuk ja Igor Žurahhovski jäid eemale ning pink oli seetõttu tavapärasest lühem.

"Poisid näitasid iseloomu ja olen nende üle uhke. Pole tähtis, mitu korda pikali kukud, on tähtis, mitu korda püsti tõused," sõnas ta. "Kaotus pole tragöödia, elus on palju tähtsamaid asju nagu tervis ja pere."

Pärast Eesti ajakirjanikega vestlemist ka Levadia presidendi Viktor Levadaga rääkimas käinud Rogic lisas: "Arvan, et esindasime oma klubi ja Eesti jalgpalli väga hästi. Tuleme järgmisel aastal palju tugevamana tagasi. Meil polnud tähtsates olukordades mingit õnne, usun, et see tuleb millalgi tagasi."