Sisuturundus
15. august 2019, 15:54

Maailma esimene ergonoomiline pintsel harjutab last ka kirjutama

Joonistamine on lapse jaoks üks esimesi eneseväljendusviise – veelgi enam, sel moel, kuidas põnn alguses pintsli kätte võtab, hakkab ta ka tulevikus pliiatsit hoidma. Niisiis on joonistamiseks õige pintsli valimine esimene samm lapse kirjutama õpetamisel.

Parim valik on Pelikan Griffix erinevas suuruses pintslid. Tegemist on maailma esimese ergonoomilise pintsliga, mis on tavapärasest veidi jämedama varrega ning seega on lapsel teda lihtsam kätte hoida. Laps võtab pintsli esialgu kätte nagu pliiatsi, seetõttu ongi joonistamine esimene samm kirjutama õppimisel ja käekirja välja arenemisel.

4-8-aastase lapse jaoks on pintsliga joonistamine kõige tähtsam eneseväljendusviis. Ja selleks, et olla tõeliselt loominguline, on vaja erinevaid värve ning mooduseid, kuidas värve hajutada.

Kvaliteetne pintsel peaks olema vetruv – karvad on elastsed ja vetruvad tagasi sirgeks, kui pintsel on paberile vajutatud ja siis tagasi üles tõstetud. Heal pintslil võtavad karvad endise asendi. Pintsli kvaliteedis ja hinnas mängib rolli, kui palju tööd on pintsli valmistamiseks tehtud käsitsi ja kui palju masinaga. Kuigi paljud tavalised pintslid kaotavad üsna kiiresti oma karvad, siis Pelikan Griffixiga seda ei juhtu. Tänu ergonoomilisele kujule, sünteetilistele karvadele ning lihtsale puhastusviisile on Pelikan Griffixist kujunenud ka kunstiõpetajate lemmikpintslid.

Millega paistab Pelikan Griffixi pintsel teiste hulgast silma?

Saksamaal valmistatud Pelikan Griffixi pintslite karvad on kvaliteetsest sünteetilisest materjalist, mistõttu on neid ülilihtne puhastada. Spetsiaalne pintslikarvade kuju muudab joonistamise lihtsaks ka algajatele.

Pintslite kogupikkus (14-17 cm) on täpselt sobiv lapse käega. Selle ergonoomiline kolmnurkne kuju on mittelibiseva pinnaga, mis teeb pintsli haaramise imelihtsaks. Kuna pintslivars on tehtud plastikust, kuivab see pärast pesu kärmelt. Loomulikult on pintslite värvivalik mõnusalt lai, nii et laps saab valida enda lemmiku. Et pintsel koolis ära ei kaoks või kellegagi vahetusse ei läheks, on spetsiaalselt koht, kuhu oma nimi kirjutada.

Pelikan Griffix seeria pintslite müügikomplektide juures on koos aasadega kumm, mida saab panna värvikarbi või veetopsi ümber, selliselt on lapsel kõik värvimisvahendid mugavalt koos.

Pintsleid on viies suuruses:

Suurus 12. Lame pintsel, et värvida laiemaid pindu, näiteks taevas ja heinamaa. See on kõige tähtsam pintsel alustavale joonistajale.

Suurus 6. Lame pintsel väikestele aladele, näiteks puutüvi või servad ja jooned.

Suurus 10. Suurte karvadega pintsel loob täiuslikud kaarjad jooned – see on ideaalne puulehtede ja pilvede jaoks. Suuremaid detaile saab hoogsalt joonistada tänu pintsli koonusjale otsale.

Suurus 6. Terava tipuga pintsel, mis sobib väikeste detailide tegemiseks (näiteks silmad, nägu, lilled).

Kassikeele kujuga suurus 10. Lame pintsel, mis on kassikeele kujuga. See sobib joonte ja kaarte tegemisel.

Mida arvavad kunstiõpetajad Pelikan Griffixi pintslitest?

- Suurepärane! Nüüd pole enam nii palju erinevaid pintsleid vaja!

- Nende pintslite plussiks on disain ja sünteetilised karvad.

- Oleksin hea meelega nõus maksma veidi rohkem nende sünteetiliste karvadega pintslite eest.

- Kas neid pintsleid müüakse ka komplektina? Tahaksin need tellida oma klassile, et iga laps tunneks joonistamisest rohkem rõõmu.

Põnnid ise on aga arvamusel, et Pelikan Griffixi pintslitega on lihtsam värvida, sest need ei kaota nii kiirelt karvu.

Pelikan Griffixi pintslid leiad poodidest üle Eesti.