Milano Interi fännid.Foto: Pixathlon/SIPA/Scanpix
Jalgpall
4. september 2019, 15:59

OOTAMATU AVALDUS! Interi fännid väidavad, et ahvihäälitsused pole Itaalias rassistlikud (1)

Pühapäeva õhtul Itaalias Cagliari jalgpallimeeskonna kodustaadionil alanud rassimiskandaal võttis eile ootamatu pöörde. Milano Interi fännid kirjutasid ahvihäälitsuste sihtmärgiks langenud Romelu Lukakule avaliku kirja, milles väitsid, et Cagliari poolehoidjad ei tegelenud rassismiga.

Interi fännigrupp Curva Nord avaldas Facebookis oma ründajale Lukakule suunatud postituse pealkirjaga "Itaalia jalgpallifännid pole rassistid".

"Meil on kahju, et pidasid Cagliaris juhtunut rassismiks," kirjutas Curva Nord. "Sa pead mõistma, et Itaalia pole nagu mõni Põhja-Euroopa riik, kus rassism on reaalne probleem.

Mõistame, et [Cagliari fännide hüüded] võisid tunduda rassistlikena, kuid tegelikult need polnud. Me kasutame Itaalias teatud "meetodeid" (jutumärgid ka originaalis - M.T.), et "oma meeskondi aidata" ja vastaseid närvi ajada. Põhjuseks pole rassism, vaid vastaste häirimine.

Palun võta Itaalia fännide säärast käitumist austusavaldusena. Nad ei vihka sind ega ole rassistid, vaid kardavad, et lööd nende tiimile väravaid.

Võitlus päris rassismi vastu peab algama koolidest, mitte staadionitelt. Fännid on lihtsalt fännid. Nad käituvad staadionil teisiti kui päriselus. Garanteerime, et mida nad teevad või teisest rassist vastasmängijatele ütlevad pole midagi, mida nad iial ütleksid, kui päriselus kohtuksid."

Lukakuga juhtunu osutas taas jalgpallimaailma tähelepanu rassismiprobleemile. Belglane on saanud sotsiaalmeedias kõvasti toetust.

 
 
 
View this post on Instagram

#notoracism

A post shared by Ragnar Klavan official (@ragnar.klavan17) on