Foto: Õhtulehe arhiiv
Eesti uudised
23. oktoober 2019, 14:44

ÕL 75 | KÜMMEAASTAKU LOETUMAD LOOD: Katrin Lust pürgib alastimodelliks, imeline pääsemine ja müstiline kadumine (6)

23. oktoobril tähistab Õhtuleht suurt juubelit: 75. sünnipäeva! Sel puhul meenutame artikleid, mida kümmeaastaku 1999–2008 jooksul on rahvas kõige usinamalt lugenud. 

1999, 11. veebruar: "Salmonelloos taandub" (Kai Tänavsuu)

Salmonelloosi haigestusid põhiliselt lapsed sõimeealistest koolilasteni välja, sest lapsed on soolenakkustele vastuvõtlikumad. Haigused esinevad tavaliselt üksikjuhtudena ning peamisteks haiguskolleteks olid kodud. Vanemad teevad lapsele kogelmogelit või puutub liha ümbritsevate asjadega kokku ja nii levib haigus. Enamasti saavad lapsed nakkuse munadest ja linnulihast.

2000, 1. juuni: "Ju see õnn peab olema, et ellu jäin!" (Kirsti Vainküla)

Helikopteriga Mustamäe haiglasse toodud saarlanna pääses tänu arstide kiirele tööle eluga üliohtlikust nakkushaigusest.

2001, 19. juuni: "Koolilõpetajad 2001" (SL Õhtuleht)

Tallinna ja Tartu keskkoolide ja gümnaasiumite lõpetajate nimekiri pakkus suurt huvi.

2002, 26. juuni: "Koolilõpetajad 2002" (SLÕL)

Kõigi Eesti maakondade keskkoolide ja gümnaasiumite lõpetajate nimekirja loeti usinalt.

2003, 24. jaanuar: "Macho ei pidanud reeglitest kinni." (Eve Heinla)

24. jaanuar 2003. Foto: Õhtulehe arhiiv

Telesaade «Täna õhtul Alex Lepajõe» ajas marru nii saates osalenud Kati Murutari kui ka saatejuhi. Kati arvates on Alex ebaprofessionaalne macho-mees, kes iial oma vigu ei tunnista. Alexi sõnul on Kati teeskleja ja tuhmunud säraga rahuldamata naine.

2004, 10. detsember: "Sirje Piht teab Estonial kaduma jäänud abikaasa pääsemisteed" (Kirsti Vainküla)

Estonial kaduma jäänud kapten Avo Pihti abikaasa Sirje Piht teab kellaajalise täpsusega mehe teekonda pärast laeva uppumist. Piht pole istunud, käed rüpes, vaid on omal käel välja uurinud olulisi fakte abikaasa pääsemise kohta. Kaks kuud tagasi kirjutas ta tollasele Rootsi peaministrile Carl Bildtile ka sellekohase kirja, millele vastust pole saanud tänini.

2005, 13. september: "Cristiano Ronaldo mattis isa" (Reuters/SLÕL)

20aastase Cristiano Ronaldo isa Dinis Aveiro suri pärast pikka haigust eelmisel teisipäeval. Seega peab Manchester Unitedi jalgpallimeeskond alustama Meistrite Liigat ilma portugallase Ronaldota, kes pärast matuseid jääb kauemaks sünnimaale.

2006, 13. november: "Aivar Riisalu tantsu luigelaul" (Verni Leivak)

13. november 2006. Foto: Õhtulehe arhiiv

Saatest «Tantsud tähtedega» langesid välja Aivar Riisalu ja tema tantsupartner Kristina Tennokese-Ott.

2007, 7. veebruar:  "Eesti staariajakirjanik pürgib alastimodelliks" (Kirsti Vainküla)

Seltskonnaajakirjale Kroonika välismaalt kaastööd tegev 22aastane Katrin Lust [tollal perekonnanimega Lust-Buchanan] otsib lisatööd modellina, olles valmis poseerima kas või ihualasti. Internetilehel www.weselectmodels.com pakub ta ennast nii pesu- kui ka alastimodelliks.

MIS TEISTE EEST VARJATUD: Katrin Lusti [tollal perekonnanimega Lust-Buchanan] foto jääb silma modelliagentuuri kodulehel. Arhiivifoto 2007. aastast. Foto: Arno Saar

Meelaste fotode juures teatab Katrin, et pole varem modellindusega tegelenud, kuid kaks aastat tagasi oli saanud ta ajakirjalt Playboy pakkumise poseerida nende väljaandes. Naine lükanud selle ettepaneku aga tagasi, sest õppis sel ajal Londoni ülikoolis. Vähemalt korra on Katrin oma kehavõlusid siiski avalikult näidanud: romantilises komöödias "Puhkus" figureeris eestlanna ühe peaosatäitja Cameron Diazi kehadublandina.

2008, 27. jaanuar "Superstaari-Birgit ei käi enam jala!" (SLÕL Online)

Samal päeval oma debüütplaadiga Eesti muusikaturule sisse murdnud Birgit Õigemeel sai autofirmalt kasutamiseks tuliuue trendika Volvo C30. Senikaua, kui noor lauljatar juhiload kätte saab, ja see aeg on Birgiti enda sõnul napi paari nädala taga, tuleb tal oma uue vahtrapunase auto kõrvalistmega leppida.