Foto: Õhtulehe arhiiv
Eesti uudised
23. oktoober 2019, 16:12

ÕL 75 | KÜMMEAASTAKU LOETUMAD LOOD VOL 2: rumalaimad pätid, saatuslikud õnnetused ja kirglikud suhtedraamad (2)

23. oktoobril tähistab Õhtuleht suurt juubelit: 75. sünnipäeva! Sel puhul meenutame artikleid, mis on rahva tähelepanu köitnud kümmeaastakul 2009–2018.

2009, 30. oktoober: "Maailma rumalaimad kurjategijad? Vargad maskeerisid end viltpliiatsiga" (Toimetas Anu Lohk)

Korterisse märgati sisse murdmas kahte purjus meest, kes olid enda nägusid maskeerinud võltshabemete ja veekindla markeriga.

2010, 29. märts: "Printsessi-Maarja lollitab tervet Eestit?" (Mari-Leen Albers)

"Unistuste printsessi", nagu ka igasse teise suhtesaatesse kandideerides tuleb olla vallaline. Ühe osalise Maarja sõbrannade jutu põhjal on tüdruk aga juba kolm aastat suhtes Marko Pokkiga. Saates kaasat otsinud unistuste prints Dimi on öelnud, et talle jäi mulje, et mitmed tüdrukud olid tulnud Hispaaniasse lihtsalt lustima, mitte kallimat otsima.

Unistuste prints Dimi koos saates osaleva Maarjaga. Foto: Meelis Tomson

2011, 23. jaanuar: "Tervis vedas alt: Madis Malk on surnud" (Õhtuleht Online)

Vaid 32aastasena suri õhtujuhi ja saatejuhina tuntud Madis Malk.  Lähedaste kinnitusel oli tegu haigusjärgsete tüsistustega. Mõne aasta eest välismaale kolinud Malk elas viimasel ajal Tenerifel. 

2012, 23. märts: "9aastase Varvara vägivallatunnustega surnukeha leiti lume alt" (Karoliina Vasli, Kristin Aasma, Maarius Suviste)

Narva jäähalli juurest leiti 18. märtsil kadunud 9aastase Varvara alasti surnukeha. Vabatahtlikud otsijad loovad jäähalli juurde Varvara mälestuspaiga, kuhu inimesed saavad tuua lilli ja küünlaid.

2013, 2. oktoober: "Viis naist sidusid mu kinni ja vägistasid!" (Teet Teder)

Seksuaalvägivalla ohvriks langenud mees räägib avameelselt, kuidas viis naiskolleegi teda kinni sidusid ja seksuaalselt julmalt ära kasutasid. Ohver oli siis 23aastane kõhn noormees ja üllatusmomenti ära kasutades said suuremad naised temast kiiresti jagu. Meheau tõmmati kinni kitlivööga, et see ära ei kukuks ja naised saaksid ennast edasi rahuldada.

2. oktoober 2013. Foto: Õhtulehe arhiiv

2014, 6. märts: "Kolmapäevased sündmused Ukrainas Krimmis" (Õhtuleht.ee)

Suveräänse Ukraina riigi koosseisus oleva Krimmi poolsaare de facto okupeerimine Venemaa Föderatsiooni relvajõudude poolt.

2015, 7. detsember: "SUUR GALERII | NÄOSAATE FINAAL: peaminister, Jussi ovatsioonid ja Sepo "Elina Born" Seeman" (Õhtuleht.ee)

262pildiline galerii telesaate "Su nägu kõlab tuttavalt" finaalist. Saate võitjaks kuulutati Juss Haasma. Finaaliõhtul võis aga nautida mitmeid meeleolukaid etteasteid, sealhulgas Elina Borniks kehastunud Sepo Seemani. Publiku seas nägi toonast peaministrit Taavi Rõivast koos tütre ja elukaaslase Luisa Värgiga.

2016, 30. märts:  "Ilusaid kõhulihaseid soovid või suveks vormi? Ott Kiivikas alustas Trennikooli videosarjaga!" (Õhtuleht.ee)

Õhtulehe uues rubriigis Trennikool õpetab kulturist Ott Kiivikas, kuidas jõusaalis õigesti treenida. Kavas on temaga kõnelda ka toitumisest, riietusest ning kõigest muust kasulikust.

2017, 16. juuni: "Kohus saatis abikaasa lõikelauaga tapnud mehe 13 aastaks vangi" (Toimetas Teet Teder)

Kohtusaalis kõlanud süüdistuse kohaselt tungis mees Kohtla-Järvel asuvas korteris oma abikaasale otsitud põhjustel kallale ning peksis teda rusikate ja lõikelauaga, kuni kannatanu kaotas teadvuse. Peksmist nägid pealt alaealised lapsed. Samal hommikul toimetati vigastatud naine haiglasse, kus ta suri. Kohus määras abikaasa tapnud mehele 13 aastat vangistust.

2018, 6. aprill: "Signe Lahtein saadeti viimsele teekonnale" (Jaanika Vilipo)

Tartus Rahumäe kalmistul saadeti viimsele teekonnale armastatud ajakirjanik ja saatejuht Signe Lahtein. Õhtulehe reporterina meediatööd alustanud Lahtein jõudis ametis olla Naistelehes, Nipiraamatus jt väljaannetes. Alates 2015. aastast juhtis ta telesaadet "Kodutunne". Vaid 40aastane Signe Lahtein suri pärast seda, kui sai liiklusõnnetuses raskelt vigastada.