Therese Johaug. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de
Talisport
9. detsember 2019, 12:15

Suusalegend: Johaug oleks teatesõidu võitnud ka siis, kui ta sõitnuks ise kõik vahetused (4)

Murdmaasuusatamise hooaja eel oli oodata, et naiste seas valitseb taas norralanna Therese Johaug. Esimesed MK-sarja võistlused on näidanud, et ülekaal on eeldatust isegi suurem. 

31aastane Johaug on võitnud kõik kolm seni peetud individuaalset distantsisõitu. Lisaks näitas ta eilses teatevõistluses ebamaist kiirust. Kolmandas vahetuses sõitnud norralanna edestas 5 km distantsil konkurente peaaegu minutiga, aidates naiskonna muretu võiduni.

Suusastaari metsik tempo oli kuum teema ka Norra meedias. "Isegi, kui Johaug läbinuks üksi kõik neli vahetust sõitnud, oleks me võistluse võitnud," põrutas viiekordne olümpiavõitja ja kuuekordne maailmameister Thomas Alsgaard. "Tema ülekaal on lihtsalt nii suur." 

Kui Rootsi ajakirjanikud Johaugilt Alsgaardi avalduse kohta pärisid, puhkes ta naerma: "See on jama jutt." 

Mine tea... Hooaja avavõistlusel Rukal edestas Johaug 10 km klassikasõidus lähimat konkurenti poole minutiga, selle järgnenud 10 km vabatehnika jälitussõidus 1.11,3ga ning Lillehammeris peetud 7,5/7,5 km suusavahetusega sõidus taas üle minuti.

Novembri keskel saabus venlastelt teade, et nende suurim telekanal lõpetab naiste murdmaasuusatamise näitasmise. "Igav ju, kui alati üks sportlane võidab ja veel nii suure eduga," põhjendas alaliidu juht Jelena Välbe prohvetlikult.