Kristian Kullamäe.Foto: Tiit Tamme
Korvpall
10. märts 2020, 19:43

Kristian Kullamäe usutluses FIBAle: isa on parim viskaja, keda ma kunagi olen näinud

Maailma korvpalli katusorganisatsiooni FIBA kodulehel on ilmunud pikk lugu meie noorest koondislasest Kristian Kullamäest, kes kostitas veebruarikuistes EM-valikmängudes Põhja-Makedooniat 31 ja Itaaliat 17 punktiga.

"Meie eesmärgiks oli ikkagi kaks võitu, saime aga ühe. Nii et novembrikuises aknas Venemaa ja Põhja-Makedoonia vastu peame üritama uuesti," rääkis mai lõpus 20aastaseks saav tagamängija.

"Meie peamine eesmärk on jõuda Euroopa meistrivõistlustele ja ma usun, et meil on see võimalus olemas. Meie korvpallil on käsil põnevad ajad, meil on palju andekaid noori mängijaid. Peame lihtsalt jätkama rasket tööd ning loodetavasti ühel päeval näeme ka selle vilju," lisas Kullamäe.

Loos meenutatakse hea sõnaga ka Kristian Kullamäe isa Gert Kullamäed ning Kullamäe-juunior tunnistab, et on isalt väga palju õppinud.

"Minu esimesed mälestused tema mängust pärinevad tegelikult juba sellest ajast, kui tema kõige säravamad päevad olid möödas ja ta oli puhtalt viskaja. Kuid ma arvan, et ta on parim viskaja, keda ma kunagi näinud olen. Ta tõepoolest teadis, kuidas korvpalli visata tuleb," tunnustas noormees papa Kullamäed. 

"Ta aitab mind väga palju. Ta on olnud ise sarnastes olukordades nagu mina praegu olen, nii et tal on rohkelt vastavaid kogemusi. See on minu jaoks väga tähtis, et mul on keegi minu jaoks nii lähedane inimene, kellelt ma saan alati nõu küsida, kui ma seda vajan," tõdes Hispaania esiiigas klubikorvpalli mängiv Kullamäe.