Foto: Päästeamet
Eesti uudised
28. juuni 2017, 12:38

Tuleohutuse spetsialistid käisid läbi kõik koolid, kus tantsupeolised peatuvad

Eile külastasid Põhja päästekeskuse tuleohutuse spetsialistid kõiki koole, kus juba puhkavad tantsupeo proovidesse tulnud lapsed ja juhendajad.

Möödunud ööpäev oli päästesündmuste mõistes Tallinnas ja Harjumaal rahulik. See teeb meile suurt rõõmu, sest seoses XII noorte laulu- ja tantsupeoga on Tallinnas tuhandeid lapsi, kelle turvalisuse eest me hoolt kanname.

Kokku käidi läbi 17 kooli, kuhu on majutatud 7527 last ja nende juhendajat. Spetsialistid vaatasid veelkord üle tuleohutuse olukorra koolides, nüüd juba situatsioonis, kus majas ööbis mitusada last. Tähelepanu pöörati evakuatsiooniteedele ehk kuidas lapsed võimaliku ohu korral kiirelt ja turvaliselt majast välja saavad.

Eksperdid said kindlust, et koolide personal on valmistunud selleks, et selgitada lastele, kuidas võimaliku õnnetuse korral käituda, ja oskab vajadusel lapsi ka juhendada. Olukord koolides on hea, tuvastati vaid paar murekohta ning kooli personalile ja juhendajatele selgitati, kuidas needki kaotada.

Et kõige pisemgi õnnetus laulu- ja tantsupeolisi ei puudutaks, soovitab päästeamet:

·       hoidke klassides pääs ukseni vaba ja jätke ruumi niipalju, et sealt reaalselt inimene ka liikuma mahuks;
·       toolid ja lauad paigutage nii, et need kergelt ümber ei kukuks ja kellelegi viga ei teeks;
·       elektriseadmeid laadige siis, kui olete ise juures, aga kindlasti mitte magamise ajal;
·       ärge jätke elektriseadmeid laadides kuhugi riiete või madratsite alla ja ka seinakontakte mitte – need kipuvad õhuvaheta üle kuumenema;
·       harupistikusse ainult üks või kaks elektriseadet korraga, mitte rohkem.

Õige pea tulevad Tallinnasse ka laulupeolised, kes majutatakse samuti koolidesse. Ka neis koolides käivad päästekeskuse spetsialistid reedel ja laupäeval ruume üle vaatamas ja nõu andmas.

Päästjad soovivad lauljatele ja tantsijatele muretut peonädalat!