Foto: Taiwani saatkond Lätis
Maailm
19. juuli 2017, 15:58

Filipiinidel tagaotsitud eestlast süüdistatakse nii pangaröövides kui vägistamises (29)

Filipiinidel vahistatud eestlane, 29aastane Xander Tann, keda kahtlustatakse 18aastase filipiinlanna vägistamises, on tagaotsitav ka Aasias toime pandud pangaröövide tõttu.

Tann oli kohaliku politsei sõnul oma ohvriga kohtunud tutvumissaidi abil käesoleva aasta mais, vahendab philstar.com. Väidetava seksuaalkuriteo pani eestlane toime juuni lõpus Santa Fes. Ohvri sõnul vägistati teda kaks korda, Süüdistatav aga on seisukohal, et neil oli neiuga asjast ühesugune arusaam.

Tann saabus Taipei lennujaama läinud aasta juulis koos 21 peamiselt Ida-Euroopast pärit inimesega. Saabuti eri lennukitega, kohtumisi omavahel välditi ja esialgu mindi tavalise turisti kombel luksushotellidesse.

Kui kogu Taipei ägas toonase taifuuni käes, hakkas seltskond tegutsema. Paari öö jooksul tühjendati 41 pealinna pangaautomaati. Kokku langes kurjategijate saagiks 2,3 miljonit eurot.

Xander Tanni nimega inimest otsitakse taga ka Tais, kuna kahe aasta eest tühjendati seal skimmerite abil samuti pangaautomaate.

Suur osa grupist jäi vahele paar kuud hiljem Rumeenias, kus üritati taas pangaautomaatidest raha välja võtta, ent seekord jäädi hätta, kuna pangad jõudsid serverid blokeerida ja katkestasid pangamaksed terveks päevaks (seda kommunikeeriti kui lihtsat tuletõrjeõppuse põhjustatud riket, tegelikku põhjust hoiti esialgu saladuses). Vahele jäänute juurest saadi kätte ka suurem osa röövitud rahast.

Taiwani politsei on Xander Tanni osas suhelnud ka Eesti politseiga, kes on andnud täpsemat infot tagaotsitava kohta. Ekspressi päringule vastati politseist, et kahtlustatakse kogu grupeeringu seotust Vene maffiaga ja Taiwanis kohal käinud tegelased on lihtsalt väiksed mutrikesed.