Thomas Müller.Foto: Paul Hanna
Jalgpall
21. juuli 2017, 06:34

KUULUJUTUVESKI | Barcelona legend lahkub klubist, Premier League'i trio jahib Bayerni Thomas Müllerit

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Premier League'i kolmik jahib Müncheni Bayerni staari. Nimelt väidetakse, et Liverpool ja Londoni klubid Chelsea ning Arsenal soovivad endale hankida Bayerni Thomas Müllerit.

Saksamaa koondislane püstitas eelmisel liigahooajal oma antirekordi. 27aastane Müller lõi kõigest viis väravat, millest rohkem pole ta oma profikarjääris varem kirja saanud.

Thomas Müller. Foto: Paul Hanna

Sellest hoolimata tegi Müller oma standardite kohta igati normaalse hooaja. Jah, ta ei löönud palju väravaid, kuid andis näiteks Bundesligas tervelt 12 resultatiivset söötu. Vaid RB Leipzigi Emil Forsberg oli Müllerist Bundesliga arvestuses selles elemendis edukam (19).

Õhtulehe hinnang: Müller jääb Bayernisse. Sakslast ja Inglismaa klubisid - eriti Manchester Unitedit - on varemgi paari pandud, kuid Müller pole Müncheni satsile selga pööranud ning absoluutselt mitte miski ei viita sellele, et ta seda sel suvel plaanib.

2. Barcelona legend liitub sel suvel Itaalia satsiga? Keskpoolkaitsja Andres Iniesta kontraht Kataloonia gigandiga saab läbi järgmisel aastal ning väidetavalt ei paku Barcelona talle uut lepingut.

Seega tunduks loogiline, et Barcelona üritab Iniestat sel suvel maha müüa, et tema eest midagigi saada. Aasta pärast võiks ju 33aastane hispaanlane Barcelonast tasuta minema jalutada.

Hispaania spordiajakirja Don Baloni andmetel on Iniestast huvitatud Milano Inter.

Andres Iniesta. Foto: JOSEP LAGO

Õhtulehe hinnang: Iniesta ei lähe Interisse, vähemalt mitte sel suvel. Barcelona klubi ja fännide jaoks on Iniesta kahtlemata sama suur legend kui Lionel Messi.

Kuigi tänavu Barca ikoon klubi ei vaheta, vaatab Õhtuleht viivuks tulevikku. Nimelt usume, et pärast Iniesta aja lõppu Barcelonas siirdub mängumees USAsse, Aasiasse või kuhugi Araabiasse, et karjäär rahamägede kokkukuhjamisega lõpetada.

3. Neymar tahab tõepoolest Pariisi Saint-Germaini siirduda. Nii väidab Brasiilia suurim ja kõige usaldusväärsem väljaanne Globo Esporte, kes toetub Barcelona tähe sõprade sõnadele.

Õhtulehe hinnang: Öelgu Neymari sõbrad, mida tahes, meie arvamus pole eilse päevaga võrreldes karvavõrdki muutunud. Sambamaa virtuoos jääb Barcelonasse ning selles pole põrmugi kahtlust.

Neymar. Foto: Manu Fernandez