Juhtkiri

Juhtkiri | Kas mure eestlaste toidulaua pärast on siiras? (5)

LISA KOMMENTAAR

Toidust ja asjadest alamale klassile21. september 2017, 09:24
Teema on vana, kuid seni seda kas eitati või sellest vaikiti.
Toiduaineid on ammu Euroopast toodud, kui selleks tekib võimalus, sest need kvaliteettooted on odavamad, nt juustud jms.
Ka kohalik tootmine tasuks kriitiliselt üle vaadata, sest mida arvata kohalikest lihakonservidest, millede sees on punaseks värvitud mass, mis sisaldab soolikatükke, udarat, kopse ja on segatud sojaga- peal aga kiri "HAUTATUD LOOMALIHA". Korralikku hautatud liha sisaldavaid konserve saab "vaeselt Venemaalt" osta, kui seal käia, ka maiustusi.
Selge, et endist idablokki peetakse vähearenenud elanikkonnaga piirkonnaks, kus keegi niikuinii millestki aru ei saa.
Juba üle 10. aasta tagasi tõid isegi majapidamistehnikaga kauplevate firmade töötajad endale kodutehnika Saksast, Itaaliast, Rootsist jms, sest teadsid, et välimuselt identse kodutehnika sees sisalduvad komponendid on erinevad, rämps idablokile ja kvaliteetkomponendid Euroopale. Meil müüdav tehnika, nt pesumasin, ei ole see, mis täpselt sama marki pesumasin Saksa kaubandusvõrgus.
Miskipärast on aga meil müüdav ka kallim.
Aga asi on väga lihtne- meid ei peeta täisväärtuslikeks inimesteks. Nagu ei arvestata ka meie huvidega jms.
Ülesöömine on reaalsus..21. september 2017, 07:07
Selle tagajärjel Haigekassa on pankrotis... Isegi tänavatele paksud ära ei mahu..
Sellel aastal on puulehti rohkem kui varem ja näevad väga värsked välja..21. september 2017, 06:59
slave20. september 2017, 20:07
Eestlased on juba aastaid sellest probleemist rääkinud aga meie riigimehed pole kunagi julgenud seda teemat arendada. Selline pugejalik mentaliteet suuremate ees. Aga tšehhid, slovakid, bulgaarlased jne. julgevad küll suu lahti teha ja praegu oleks Eestil tõesti suurepärane võimalus see probleem jõuliselt esile tõsta.
Tiit20. september 2017, 18:52
Mure eestlaste tervise pärast tekib korgemal pool siis, kui on vaja mingit maksu kehtestada. Muidu ei huvita inimeste tervis kedagi.