John McCainFoto: Reuters / Scanpix
Maailm
8. veebruar 2018, 19:54

John McCain soovitab ameeriklastel Kersti Kaljulaidi artiklit lugeda (45)

Vabariiklasest USA senaator ja kunagine presidendikandidaat John McCain soovitab Twitteris Eesti presidendi artiklit lugeda. Wall Street Journalis ilmunud artikkel on McCaini sõnul lausa kohustuslik lugemine.

Artikkel on kirjutatud EV100 puhul. President Kaljulaid mainib ära selle, et USA ei tunnustanud kunagi Nõukogude okupatsiooni ning et see oli siinsetele elanikele oluline.

Kaljulaid kirjutab ka enda mälestustest 10aastase tüdrukuna, kui toimusid 1980. aasta olümpiamängud ning lääne sportlased boikoteerisid purjetamisvõistlusi Tallinnas. „Terve generatsioon lääne sportlasi loobus võimalusest saada olümpiakangelasateks, et protestida režiimi vastu, mis meie maad okupeeris,“ kirjutab Kaljulaid.

President kirjutab ka iseseisvumise taastamisele järgnenud ajast, mainimata ei jää Eesti kui e-riik. Presidendi arvamusloost kumab läbi tänumeel nii 1980. aastal olümpiamänge boikoteerinud sportlaste ja okupeeritud Eestit toetanud lääne poliitikute suhtes.

„Kust me teame, mis kohast järgmine suur innovaatiline idee tuleb? Äkki Gruusiast? Või Ukrainast? Iga riik, mis püüdleb selle poole, et olla osake vabast maailmast, väärib võimalust see unistus täide viia. Mitte nii väga kauges tulevikus võib see riik meie maailmale anda sellise panuse, mida me täna ettegi ei kujuta.“

President Kaljulaidi arvamuslugu Wall Street Journalile võib lugeda SIIT.