Sao Paolo alistas 2005. aasta klubide MMi finaalis Liverpooli (pildil)Foto: Scanpix
Jalgpall
25. mai 2020, 16:43

Vahetult pärast MM-finaali kulla kokaiini vastu vahetanud brasiillane: tarvitasin hommikul, lõunal ja õhtul, kuni kaotasin kõik

2005. aastal Brasiilia jalgpalliklubi Sao Paologa riigi meistriks tulnud ning hiljem klubide MMi finaalis FC Liverpooli alistanud keskkaitsja Flavio Donizete tunnistas, et langes narkootikumide lõksu, mis rikkusid tema karjääri.

Donizete ei saanud küll MMi finaalis mängu, kuid see-eest sai ta kaela kuldmedali, mille müüs oma sõltuvuse rahuldamiseks maha.

„Müüsin medali 7000 reaali (umbes 3200 euro) eest, et osta narkootikume. Sisuliselt kõik raha läks kokaiinile. Esimene tellimus oli 1000 reaali eest ja tarbisin kõik kahe päevaga ära. Mida rohkem raha sain, seda rohkem tahtsin ka kokaiini,“ meenutas Donizete Brasiilia meediale.

Donizete tunnistas, et sealt algas ka tema allakäik ning ilmselt on see ka põhjus, miks ta mängis juba järgmisel aastal Brasiilia madalamas divisionis. Päris tippu ta enam ei jõudnuski.

„Pärast sõltuvusse sattumist kaotasin kõik. Alguses olin tavakasutaja, aga siis hakkasin tarvitama hommikul, lõunal ja õhtul - ma lihtsalt pidin. Polnud hetke, kus ma olnuks kokaiinita,“ nentis tänaseks 36aastane brasiillane. „Mulle meeldis ka pidudel käia. Et saada rohkem alkoholi juua, tõmbasin kokaiini - see leevendas alkoholi sümptomeid. Olid ajad, mil ma polnud päevagi kokaiinita.“

Rohke pidutsemine tegi mehe lõpuks paksuks ning ühtäkki keeras ta narkootikumidele selja. Paraku oli selleks ajaks läinud rong ka profijalgpallurina. Praegu töötab ta aednikuna, on kokaiinist prii ning unistab veel ühest katsest profina.