Flora ja Roversi lahing.

Foto: INPHO/James Crombie via www.imago-images.de
Jalgpall
26. august 2021, 23:08

TEHTUD | Flora tegi Eesti jalgpalliajalugu ja pääses eurosarjas alagrupiturniirile (3)

Eesti aja järgi täna kell 21.45 algas tõehetk Eesti jalgpallimeistrile Florale, kes heitles Euroopa Konverentsiliigas edasipääsu ning alagrupiturniirikoha nimel. Flora teenis 1 : 0 võidu ja edenes samas liigas alagrupiturniirile.

Kui mitmed jalgpalliasjatundjad ja ka Flora loots Jürgen Henn arvasid enne mängu, et agressiivsemalt alustab iirlaste Shamrock Rovers, siis tegelikult oli kohe alguses tublim Flora. Samas muutus seejärel olukord teistpidi ning Flora puurilukk Matvei Igonen sai peagi näidata, et ta ei maga ja on oma värava valvamiseks valmis. Flora värav jäi õnneks puutumatuks ja jätkati siiski seisul 0 : 0. Kuigi oma võimalused olid ka Floral, oli ehk ründavam pool laias laastus Iirimaa klubi. 42. minutil oli Flora korraks samuti omakorda ohtlik iirlaste puuri ees, kuid korraliku pealelöögini ei jõutud. Eestlased kombineerisid edasi, kuid paraku korraliku tabamuseni siiski ei jõutud. Nii lõppeski avavaatus 0 : 0 viigiseisul.

Teise poolajal alguses sai aga Rauno Sappinen hea passi Konstantin Vassiljevi käest ja selle järel oli Flora tänast kohtumist 1 : 0 juhtimas! Enam ohje käest ei antud ja nii tüüriti laev võidusadamasse ning jõuti esimese Eesti klubina eurosarjas alagrupiturniirini!

Enne mängu:

Meistrite liigast oma euroteekonda alustanud Flora alistas esmalt kahe mängu kokkuvõttes 5 : 0 Malta meeskonna Hiberniansi. Seejärel kaotati teises ringis Poola klubile Varssavi Legia ning seejärel jäädi kahe mängu kokkuvõttes penaltiseeria järel alla Küprose tiimile Omonia. Seejärel jõudiski Flora Konverentsiliiga play-offi ja avalahingus võideti Tallinnas Iirimaa tiimi Shamrock Roversit 4 : 2. Täna peetakse kordusmatš, millest piisab Florale ka üheväravalisest kaotusest, et edasi pääseda. Selle eel sõnas Flora peatreener Jürgen Henn, et neil tuleb valmis olla vastase agressiivseks alguseks.

„Homsega kaasnevad positiivsed pinged ja pigem ootus. Samuti väljastpoolt tulev ärevus ja usun, et meeskonnale elatakse kaasa,“ rääkis Henn eilsel mängueelsel pressikonverentsil. „Pigem ei tunta survet, vaid mängijate sees on positiivne lootus ja ootus teha midagi suurt. Eks (mängus) tuleb kiiresti vastasega kohaneda, sest ilmselt tulevad nad jahtima kiiret avaväravat, aga me ei tohi lasta ennast sellest rivist välja lüüa. Väljakul on matš nagu jalgpall ikka, mõlemal meeskonnal võivad sisse tulla tõusud-mõõnad. Tuleb jätkata oma mängu mängimist ja kohelda seda nagu tavalist matši,“ lisas Flora loots.

Loe rohkem Henni mõtteid siit!

Enne kohtumist oli enesekindel ka Shamrocki peatreener Stephen Bradley, kelle kommentaare saab lugeda siit.

Kui Flora suudab kahe kohtumise kokkuvõttes Iirimaa klubi edestada, saaks neist esimene Eesti meeskond, kes on jalgpallis jõudnud eurosarja alagrupiturniirile.

23:02

Flora ees 1 : 0 ! Kostja saab hea passi ja annab omakorda hea passi Sappinenile, kelle löögi laseb vastaste puurilukk oma kaenla alt sisse libiseda ja nii see läheb! Flora juba kahe matši kokkuvõttes ees 5 : 2!

22:33

Kui mitmed jalgpalliasjatundjad ja ka Flora loots Jürgen Henn arvasid enne mängu, et agressiivsemalt alustab Rovers, siis tegelikult oli kohe alguses tublim Flora. Samas muutus seejärel olukord teistpidi ning Flora puurilukk Matvei Igonen sai peagi näidata, et ta ei maga ja on oma värava valvamiseks valmis. Flora värav jäi õnneks puutumatuks ja jätkati siiski seisul 0 : 0. Kuigi oma võimalused olid ka Floral, oli ehk ründavam pool laias laastus Iirimaa klubi. 42. minutil oli Flora korraks samuti omakorda ohtlik iirlaste puuri ees, kuid korraliku pealelöögini ei jõutud. Eestlased kombineerisid edasi, kuid paraku korraliku tabamuseni siiski ei jõutud. Nii lõppeski avavaatus 0 : 0 viigiseisul.

22:21

Avapoolajal on Flora puurilukk Igonen seni saanud teha omajagu tõrjeid, aga väravaid seni sündinud pole ja seis on 0 : 0.

21:47

Mäng on alanud! Õhtuleht toob teieni matši kõige tähtsamad sündmused!