Foto: Toomas Tatar
Krimi
26. mai 2017, 12:04

SARAPUU AVALDUS: ma ei tunnista ennast süüdi, lahkun poliitikast jäädavalt (112)

Eile korruptsioonikuriteos kahtlustatavana kinni peetud ja pärast kaitsepolitseiametis ülekuulamist vabaks lastud Tallinna endine abilinnapea end süüdi ei tunnista. 

Ametist lahkuva abilinnapea Arvo Sarapuu tegi ajakirjandusele täna neljapunktilise avalduse.

"Eilse päeva kokkuvõtteks tahan öelda järgmist. Ma ei tunnista ennast süüdi mulle esitatud kahtlustuses," ütleb Sarapuu.

"Ma lahkun poliitikast jäädavalt, soovides säästa Keskerakonda, kes on niigi avalikkuse turmtule all," jätkab ametist lahkuv abilinnapea.

"Ma vabandan kõigi, eelkõige nõmmekate ees. Kinnitan, et mul olid parimad kavatsused ja mul on kahju, et need sellistena ei realiseerunud," lisab ta.

Viimases punktis palub Sarapuus austada tema privaatsust, et ta saaks oma eluga edasi minna.

Kaitsepolitsei ja riigiprokuratuur menetlevad alates selle aasta 1. märtsist kriminaalasja, mille raames esitati Sarapuule eile kahtlustus teadvalt toimingupiirangu rikkumises eriti suures ulatuses. 

Riigiprokurör Laura Feldmanis selgitas, et kahtlustuse kohaselt süüdistatakse Arvo Sarapuud selles, et koos kahe isiku kaasabil on ta olnud varjatult seotud osaühinguga Baltic Waste Management ning osalenud Tallinna abilinnapeana sedasama äriühingut puudutanud otsuste tegemisel.